Overslaan en naar de inhoud gaan
Map
  • Nieuws
  • Neem deel aan onderzoek over impact van duurzaam ondernemen

Neem deel aan onderzoek over impact van duurzaam ondernemen

  • 03/05/2024

Krijg meer inzichten over duurzaamheid en groei binnen jouw bedrijf en help ons om nieuwe concrete beleidsaanbevelingen te formuleren.

 

Ondernemingen moeten meer en meer voldoen aan duurzaamheidsvereisten. Dit vertaalt zich onder meer in de ESG-wetgeving, wat staat voor Environmental, Social en Governance. Het is een concept waarmee je de duurzaamheids- en maatschappelijke impact van bedrijven en organisaties kunt beoordelen.

Impact op groei

Duurzaamheidsregelgeving zal de komende jaren steeds verder toenemen. Beleidsmatig wordt de impact daarvan op groei van ondernemingen sterk onderschat. Ook de wetenschappelijke inzichten hierover zijn nog beperkt.

Samen met de LRM-UHasselt ‘leerstoel ondernemerschap’ wil Voka daarom zijn schouders zetten onder een grootschalig onderzoek dat de strategische impact van duurzaamheid op de groei van bedrijven voor het eerst volgens de meest recente wetenschappelijke inzichten empirisch in kaart brengt.

Onderzoek

Als beslissingsnemer (CEO, CFO, …) vragen we 15 à 20 minuten van uw tijd om deel te nemen aan dit onderzoek.

Met dit onderzoek krijg je nadien niet alleen meer inzichten over duurzaamheid en groei binnen jouw bedrijf, de resultaten helpen het Voka Kennis- en Lobbycentrum om nieuwe concrete aanbevelingen te formuleren om het beleid af te stemmen op de groeinoden van onze ondernemingen. Tevens biedt het nuttige informatie om ons opleidingsaanbod, onder meer via het Voka Charter Duurzaam Ondernemen (VCDO), verder te actualiseren.

U kan het onderzoek via deze link invullen. We danken u alvast voor uw medewerking! 
 

Proximus
imu - vzw - Altez